EFFIE 2018’DE FİNALİSTLER BELLİ OLDU

EFFIE 2018’DE FİNALİSTLER BELLİ OLDU

Reklam Oscarlarında final heyecanı Bu yıl onuncu kez düzenlenen Effie Türkiye Reklam Etkinliği Ödülleri’nde ön eleme süreci tamamlandı. 295 başvuru yapılan Effie 2018’de 183 kampanya finale kaldı. Effie 2018 ödül töreni ise 9 Mayıs'ta Raffles Hotel’de gerçekleşecek.

Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği’nin Effie Worldwide Inc. işbirliğiyle düzenlediği Effie Türkiye Reklam Etkinliği Ödülleri’nde finalistler açıklandı. Alanında önde gelen pazarlamacı, iletişimci, araştırmacı ve akademisyenlerden oluşan jüri tarafından zorlu bir değerlendirme sürecinin sonunda belirlenen finalistler, 2, 3 ve 4 Mayıs tarihlerinde yapılacak ana elemede yarışacak.

Effie Türkiye 2018 Jüri Başkanı Ayşen Akalın; “Bu yıl 10.su gerçekleşecek Effie Türkiye Reklam Etkinliği yarışmasını diğerlerinden ayıran en önemli özelliği sonuç odaklı olması. Katılan işleri strateji, büyük fikir, fikrin uygulanması ve iş sonuçlarını dahil ederek tüm yönleri ile değerlendirmeye alan Effie’nin pazarlama dünyası için önemi büyük. Bu yılki Effie jürisi titizlik ve heyecanla çalışmaya başladı. Bir yıl boyunca sektörde yapılan iyi işlerin içinden en iyisini seçmek zorlayıcı olsa da, ödül alanların tüm sektör için ilham verici ve katkı sağlayıcı olacağına inanıyorum” diye konuştu. 

Pazarlama ve iletişim alanında dünyanın en zorlu ve itibarlı yarışması olarak kabul edilen Effie Ödülleri’nin Türkiye ayağına bu yıl 11’i özel ödül olmak üzere 36 kategoride, toplam 295 başvuru yapıldı. Ön eleme aşamasını geçerek finale kalan kampanya sayısı ise 183 oldu. Finalistlerin listesine effieturkiye.org/2018 adresinden ulaşmak mümkün. 

Emlak sektöründen otomotive, modadan telekomünikasyona kadar çok geniş bir yelpazede pazarlama ve iletişim etkinliğini ödüllendiren Effie Türkiye’ye, 01 Ocak 2017 - 01 Mart 2018 arasında yayınlanan ulusal kampanyalar katıldı.  

Finalistler Global Effie Etkililik Endeksi’nde Yer Alabilecek
Effie Ödülleri’nde ön elemeyi geçmek kritik değer taşıyor, çünkü EFFIE Global Endeksi’ne girebilmek için finalist olmak puan kazandırıyor.

Global Effie Etkililik Endeksi, dünya genelinde pazarlama iletişimi endüstrisinin en etkili ajanslarını, reklamverenlerini, markalarını ve pazarlama yöneticilerini saptamak amacıyla açıklanıyor. Endeks, dünya genelinde düzenlenen Effie yarışmalarında finalist olanlar ve ödül kazananlardan oluşuyor.

Ödül Törenine Sayılı Günler Kaldı
Effie Türkiye 2018 takvimine göre ödül töreni 9 Mayıs’ta Raffles Otel’de gerçekleşecek. Pazarlama ve iletişim sektörünü bir araya getirecek bu özel gece için davetiye satışları da başladı.

Effie Türkiye 2018 Reklam Etkinliği Yarışması hakkında detaylı bilgi için www.effieturkiye.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Finalist Listesi İNDİR